Отзиви за градината

Детската градина е фантастична! С опит, с традиции, с великолепен екип от мотивирани и отговорни преподаватели.
Програмата е съобразена с най-новите образователни идеи и непрекъснато се обновява. Преподавателите – а и децата посредством своите авторски материали – имат международен опит и признание.
Лично аз изпращам своите студенти, занимаващи се с философия за деца, да наблюдават и усвояват образователните практики в групите. Тези практики са не просто напредничави, а и образцови от психологическа, педагогическа и хуманистична гледна точка.
Госпожа Дима Велева, директор на студиото, е доказан специалист и прекрасен ръководител. Децата я обичат и уважават, защото тя поставя техните потребности и интереси на първо място.

Доц. д-р Анета Карагеоргиева - Вицепрезидент на Международната асоциация на преподавателите по философия със седалище в Брюксел, Зам.-директор на Центъра по философия за деца към СУ "Св. Кл. Охридски", София

Огромно „Благодаря“ към всички Вас за топлите грижи и прекрасното отношение към нашите деца. Те Ви обичат и ще Ви носят в сърцата си! Продължавайте да се раздавате!
Иван и Миглена. С обич – Али.

Иван и Миглена - родители

Най- голямото признание за един учител е обичта на децата, а Вие я имате в пълен обем! Благодарим Ви!

Иво, Мария и най–вече Стефчо Милев - родители

Впечатлени сме от високия професионализъм и тънкия психологически усет на преподавателите в „Къщата на Алиса и нейните приятели“. Посещавали сме и друго частно учебно заведение, но чак тук разбрахме какво означават тези думи. Всеки родител иска персонален подход към детето си, търсене и откриване на личните му заложби, поднасяне на трудното знание в удачна игрова форма. Всичко това намерихме тук. Но най – голямото достойнство на системата в в детската градина са целенасочените усилия на госпожа Велева и госпожа Милева да накарат децата да мислят. Щастлива съм, че детето ми прекара една много важна година от живота си в среда, в която научи безценния урок за бъдещето си: в света няма правилни и грешни отговори, но има мислещи хора.

Маргарита Христова - родител

Казвам се Мария Христова и съм майка на Асен, който от петгодишна възраст посещава детската градина. За него това беше първи контакт с група деца и учители. Очарова ме посрещането и специалното отношение към всяко дете. Възхитена съм от специалния подход съобразно темперамента на децата… Промяната, която настъпваше ден след ден със синът ми ме очарова, защото и аз сякаш учех много неща. Радвам се, че имахме възможност да попаднем сред професионалисти, хора, които са учители по призвание. Сериозното им отношение не само към усвояването на материала, но и към поведението, настроенията, постъпките на детето ми беше изключително важно за мен като родител, защото ми помогнаха да разбера Асен по–добре и да бъда по–добра майка.

Мария Христова - родител

Детската градина „Къщата на Алиса и нейните приятели“ прилича на мечтата ми за детско училище.
Харесвам стила, методите и организацията на заниманията, взаимната обич между учители и деца. Особено важно е, че децата се научават да общуват, да живеят заедно, да споделят дейности, заедно да откриват един нов свят.
Най-доброто доказателство за топлата атмосфера и любов към децата е желанието и радостта, с които моят син вече втора година тръгва всеки ден на занимания.

София Илиева - родител